четвер, 24 червня 2010 р.

Колегія Надвірнянської РДА

23.06.2010 року відбулась Колегія Надвірнянської РДА. У ній взяв участь начальник Головного управління економіки Івано-Франківської ОДА, який проінформував громадськість Надвірнянщини про стан справ в економіці держави та області, а також провів громадські слухання з питань економічних реформ.

В контексті обговорюваної тематики начальником Надвірнянського районного управління юстиції Ярославом Левкуном було подано наступні пропозиції для покращення економічного розвитку району та держави в цілому:
1. Відновити кредитування виключно в національній валюті (гривні). Для СПД, які проводять експортно-імпортні операції, встановити спеціальний порядок розрахунків та отримання кредитів в іноземній валюті.
2. Для відновлення економічної активності дрібного і середнього бізнесу встановити спрощену систему реєстрації, без особистого відвідування кабінетів та надати податкові канікули до 1 року для новостворених підприємств.
3. Підтримка національного товаровиробника і особливо сільгоспвиробника (шляхом надання дотацій).
4. Розробити державну програму по капітальній реконструкції доріг всіх видів (державного, обласного, районного значення). Розмежувати відповідальність, встановивши термін 2 роки для відновлення всіх доріг (до Євро - 2012). Запровадити механізм співфінансування бюджетів, визначивши: 50% фінансів із державного бюджету, а 50% за рахунок внутрішніх резервів. При цьому надати повноваження адміністраціям координувати цей процес та отримувати матеріали для доріг від українського виробника. Це буде сприяти залученню нових робочих місць, розвитку виробництва будівельних матеріалів і дасть потужний поштовх у розвитку економіки.
5. Ініціювати відновлення селянських спілок, майстерень столярних виробів та іншого дрібного бізнесу в населених пунктах району, стимулюючи та рекламуючи роботу місцевого виробника.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.