середа, 7 липня 2010 р.

Зустріч зі школярами у наметовому дитячому таборі

6.07.2010р. начальник районного управління юстиції Ярослав Левкун спільно із начальником відділу освіти Надвірнянської РДА Михайлом Винником відвідали наметовий дитячий табір, який розмістився біля села Добротів Надвірнянського району.
Ярослав Левкун провів зустріч із школярами та вчителями, які беруть участь у даному наметовому таборі, під час якої роз’яснив правила поведінки в суспільстві та застеріг школярів від адміністративних і кримінальних правопорушень згідно чинного законодавства.
У своєму виступі перед ЗМІ начальник управління юстиції відзначив, що такі заходи для дітей є дуже корисними і ще раз підтверджують необхідність створення стаціонарного відпочинкового дитячого табору в районі, де діти могли б оздоровлюватись, відпочивати та відвідувати карпатські туристичні маршрути.
Враховуючи відклики школярів, які є учасниками цього відпочинкового табору, беручи до уваги той запал дитячої енергії, з якою вони брали участь у спортивних, ігрових та туристичних заходах, можна однозначно зробити висновок, що такі оздоровчі табори приносять тільки користь дітям, відволікаючи їх від комп"ютерів, від одноманітності та прегляду телебачення. Школярі в таких відпочинкових таборах стають на якийсь час іншими, вони гуртуються і ведуть себе як одна команда. Розкладаючи намети, прибираючи територію біля свого табору, готуючи їжу на вогні, у них формується почуття колективу і відповідальності, що дуже важливо в подальшому для дорослого життя. Дитяча енергія напрвляється в правильному руслі і враження, які діти отримують в таборі, залишаються на все життя.
Звичайно, що єдиним недоліком таких заходів є їх короткотерміновість. Виходячи із обов"язку всіх органів державної владистворювати для дітей найкращі умови розвитку та навчання, було б доцільним розпочати створення стаціонарного відпочинкового табору в нашому районі вже сьогодні. Також, враховуючи складну економічну ситуацію, створення стаціонарного табору доцільно провести на базі існуючих приміщень, які перебувають у комунальній власності району. Такий стаціонарний відпочинковий закладстав би ще одним центром дитячої творчості та оздоровлення в Карпатському регіоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.