понеділок, 6 грудня 2010 р.

Відкриття Всеукраїнського тижня права


Відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2010 року № 1680-р "Про затвердження плану заходів з проведення у 2010 році Всеукраїнського тижня права", голови обласної державної адміністрації від 4 жовтня 2010 року № 674 "Про проведення в області Всеукраїнського тижня права" та відповідного розпорядження голови Надвірнянської РДА в Надвірнянському районі з 6 по 11 жовтня проходитиме "Тиждень прва".
Всеукраїнський "Тиждень права" був започаткований у 2008 році з нагоди відзначення 60-ї
річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено започаткувати проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Метою проведення Всеукраїнського тижня права є роз'яснення прав та обов'язків громадян, висвітлення роботи органів влади, в тому числі й правооохоронних, прозорість та відкритість роботи всіх державних органів.
6 грудня в приміщенні Ндвірнянської районної ради віддбулося урочисте засідання за участю керівників району та правоохоронних органів з нагоди відкриття Всеукраїнського тижня права.
З всупним словом виступив начальник Надвірнянського районного управління юстиції, Ярослав Левкун, який представив учасників та оголосив про заплановані заходи в рамках "Тижня права".
В обговоренні актуальних проблем щодо захисту прав людини взяли участь голова районної ради Василь Попович та голова Надвірнянського районного суду Михайло Гураш, а також інші представники правоохоронних органів та ЗМІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.